Venkel uit de oven met trostomaatjes en tijm

24 juni 2020

Venkel is een heerlijke, frisse groente met een lichte smaak van anijs. Het is erg gezond en staat bekend om de goede werking bij maagklachten. Je maakt er de heerlijkste gerechten van zoals dit recept van venkel (van Herenboeren De Groote Heide) uit de oven met trostomaatjes en tijm.

P.S. Wist je dat je het het loof ook kunt gebruiken als smaakmaker bij bepaalde gerechten of om er thee van te trekken?

Voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • olijfolie
  • 15 kleine trostomaatjes
  • tijm

Recept en foto van Okoko recepten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de knollen in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Wrijf deze plakken goed in met olijfolie en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. Kruid met zout en peper. Zet de schaal 40 minuten in de oven.

Halveer de tomaatjes, leg ze dicht bij elkaar op een bord met de gesneden kant naar boven. Kruid met flink wat gedroogde tijm en een beetje zout en peper. Giet er nu in een dunne straal olijfolie over. Let erop dat ook de tijm onder de olie zit. De laatste 15 minuten van de gaartijd leg je de tomaatjes tussen de venkel.

Werk af met verse tijm en wat plukjes van het groen van de venkel. Lekker bij vis.

>> GezondDorp voedingslijst: Groene lijst.

szandje