Op zoek naar meer informatie?

Meer over de GezondDorp leefstijl en vergelijkbare leefstijlen...

We kunnen de volgende boeken, websites en Facebookpagina’s aanbevelen.
Heb je zelf nog interessante links? Laat het ons weten!

(Kook-)boeken

Met recepten en achtergrondinfo

Van GezondDorp naar GezondLand

Dit boek bevat de basisprincipes van de GezondDorp-leefstijl, recepten en handige dagmenu’s. Uniek is dat de oprichters, deelnemers én lokale ondernemers van GezondDorp Leende hun ervaring en enthousiasme delen. Hun praktijkverhalen en favoriete recepten helpen jou om ook deze leefstijl te omarmen. Door de korte en bondige manier van schrijven leest het boek lekker weg en heb je deze leefstijl zo onder de knie. Dat smaakt naar meer!

Real Meal Revolutie

In hun boeken geven prof. Tim Noakes, chef Jonno Proudfoot & Sally-Ann Creed kennis, tip en véél om echt te eten voor een gezonder, energieker leven. Dit is dé basis waarop het project GezondDorp is gebaseerd.

Het Pioppi Dieet

Cardioloog Aseem Malhotra ontwikkelde het Pioppi dieet. Dat is een mediterraans dieet gebaseerd op het menu van de inwoners van Pioppi. Dit menu bestaat uit puur en vers eten, koolhydraatarm LCHF/keto. Simpel, lekker en vooral gezonde voeding.

Hanno Pijl

Internist en betrokken bij de ontwikkeling van het leefstijlprogramma ‘Keer diabetes om’. Hij betoogt dat verkeerde voedingskeuzes en een zittend leven in een dikmakende maatschappij leiden tot diabetes type 2.

Oanh’s Kitchen

Sinds eind juni 2015 combineert Oanh haar drie grote passies: Lekkere gerechten maken, genieten van lekker eten en fotografie.

Anna-Karina van Denderen

In oktober 2014 is ze begonnen met het publiceren van die recepten op haar website. In mei 2017 verscheen haar 1e kookboek.

GOK

Grip op koolhydraten (GOK) is een bewezen, succesvolle koolhydraatbeperkte methode van Yvonne Lemmers.

Pure Pascale

Pascale Naessens is de best verkopende auteur in België. Haar boeken hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze er gezonder en slanker bij worden.

TheNewFood

Vanuit haar jarenlange ervaring heeft Matty Barnhoorn een praktische reeks inspirerende gidsen ontwikkeld. Met de STARTGIDS als uitgangspunt. Een effectieve aanpak om verantwoord en succesvol te starten met koolhydraatarm eten.

Harriët Verkoelen

Wil je ook afvallen maar weet je niet hoe? Heb je diabetes en wil je niet steeds meer medicijnen? Harriët Verkoelen, diëtiste en diabetesverpleegkundige, zegt al 26 jaar dat koolhydraten funest zijn

Websites en blogs

Info, recepten, weekmenu’s en meer...

 • https://www.dietdoctor.com – Een website met informatie over LCHF. Daarnaast kun je op deze website recepten terugvinden die voldoen aan de Low-Carb standaarden. Een interessante website met veel waardevolle en actuele informatie. (Engelstalig)
 • http://www.ditchthecarbs.com – Een website met bijzonder veel recepten en hele leuke ideeën voor de lunchbox. Daarnaast bevat de site ook veel informatie over LCHF. (Engelstalig)
 • https://www.gobento.nl – Een website met blogs, recepten en weekmenu’s.
 • https://www.jeleefstijlalsmedicijn.nl – Op deze site bouwen Muriel Aspin en Wim Tilburgs aan een platform om informatie te delen over het gebruik van leefstijl als medicijn. Ze vertellen wat zij hebben geleerd uit de wetenschap en over ervaringen van anderen. Ze laten zoveel mogelijk deskundigen aan het woord of lichten hun visie toe.
 • http://ketoenzo.nl/ – Verhalen en recepten van Cora Hoskens over Keto en LCHF.
 • https://www.koolhydraatarmrecept.nl – In amper twee jaar tijd groeide deze website uit tot het populairste niet-commerciële koolhydraatarme foodblog van Nederland. Inmiddels heeft Anna-Karina ook een kookboek uitgebracht.
 • https://lowcarbinlowlands.nl – Eet jezelf weer gezond is het motto van deze site. Op deze website staat het verhaal van Wim en Saïda. Ze raakten niet alleen behoorlijk wat gewicht kwijt, maar kregen ook hun diabetes, suikerziekte, PTSS, gewrichtsontstekingen en alergieën onder controle.
 • https://oanhskitchen.nl –  Een website vol lekkere gerechten voorzien van prachtige foto’s. Bovendien vind je hier een webshop.
 • https://www.purepascale.com/nl/mijn-keuken – Het boegbeeld van de pure en gezonde voeding in België.
 • http://www.suikerbom.nl/ – Over de explosieve gevolgen van suikerconsumptie.
 • https://thenewfood.nl – Deze website bevat veel informatie over LCHF. The New Food is al ruim 14 jaar expert in gezond, lekker én koolhydraatarm eten.
Facebookpagina’s

Communities rondom de LCHF leefstijl