Wat is GezondDorp?

ECHT voedsel, vers en zo veel mogelijk onbewerkt, zoveel mogelijk lokaal/regionaal en met de seizoenen mee, geen geraffineerde suikers en weinig koolhydraten. LCHF is een leefstijl die al 150 jaar bestaat.

Meer informatie
Hoe te beginnen?

Begin vandaag met een andere manier van eten, voor elke dag: écht eten, met minder koolhydraten! Het is heel simpel en toch krijgen we vaak de vraag “Hoe moet ik beginnen met koolhydraatarm eten?”. Zó doe je dat…

Meer informatie...
Het project GezondDorp

DEELNEMERS
aan het woord

Waarom doen er zoveel mensen mee aan het project GezondDorp?

PLATFORM
lokale ondernemers

Wat brengt het project GezondDorp de lokale ondernemers?

MEDIA
in het nieuws

Het project GezondDorp komt regelmatig in het nieuws.

DATA
resultaten

Wat zijn de (tussentijdse) resultaten van het project GezondDorp?

Het project GezondDorp in Leende

We zijn ons ervan bewust dat LCHF nogal controversieel is. Daarom begeleiden we de deelnemers aan het project in Leende zo goed mogelijk.

Werk mee aan het succes

Patiënten van de huisartsenpraktijk in Leende vragen we om met controles aan de slag gaan: hoe meer gegevens we verzamelen, des te succesvoller is het project GezondDorp Leende!

Labmetingen en biometrie

We controleren iedere 3 maanden de bloeddruk, BMI en buikomvang. En we doen bloedonderzoek m.b.t. het risico op hart- en vaatproblemen.

Welbevinden

Het welbevinden van de deelnemers screenen we elke 3 maanden met een vragenlijst. Zo krijgen we een beter inzicht in het resultaat van het project GezondDorp Leende.