Meer gezonde vetten en minder koolhydraten
Meer gezonde vetten en minder koolhydraten voor dikkerds in Leende

LEENDE – Het was proppen in De Scheuter in Leende tijdens de eerste info-bijeenkomst van de artsen die het dorp gezonder willen maken. Hun pleidooi voor meer gezonde vetten en minder koolhydraten wist de aanwezigen te verbazen en te boeien.

Zo’n 150 belangstellenden zijn aanwezig bij de eerste informatiebijeenkomst van het project Gezond Dorp. De initiatiefnemers trappen af met de gedachte achter de plannen. “Eigenlijk moeten we met onze voeding terug naar de jaren vijftig van de vorige eeuw”, zegt Van Kuijk.

Samen met huisarts Van den Hurk gelooft hij heilig in de positieve invloed van een voedingspatroon met weinig koolhydraten en meer gezonde vetten op de gezondheid. Daarbij is de herkomst van het vlees en andere producten ook zeer belangrijk. “Eet gewoon écht voedsel”, is het devies.

Het menu bestaat in een notendop uit meer gezonde vetten zoals roomboter en rood vlees en minder koolhydraten zoals rijst en brood.

Ook de tweede informatiebijeenkomst in Jagershorst in Leende is al bijna vol. Na de bijeenkomsten kan men zich aanmelden voor het project. Er wordt dan bloedgeprikt, urine getest, de buikomvang wordt gemeten en de gemoedstoestand besproken. Enige tijd later worden de onderzoeken herhaald.

Bron: Eindhovens Dagblad

GezondDorp

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.