Hugo Greefhorst
Veranderen is niet zo moeilijk…

24 maart 2018

Hugo Greefhorst heeft jarenlang gejojood met zijn gewicht. Met als hoogtepunt 123,4 op de weegschaal heeft hij jarenlang gekeken naar de calorieën om te voorkomen dat hij dat hoogtepuntje weer zou aantikken. Bij de introductie van GezondDorp bij de Scheuter in Leende woog hij 115 kilo. Overtuigd dat het dan nu dan maar eens echt zou moeten veranderen, heeft hij zich aangemeld voor het project GezondDorp bij de huisarts in Leende.

Image module
…als je het maar stapje voor stapje doet!

Dat is nu 15 maanden geleden. Cholesterol, bloedwaardes, leverwaardes en energie zijn top, en zijn gewicht is 13 kilo naar beneden gegaan. Maar er moest door hem wel een drempel worden overschreden. Het idee dat hij nooit meer een boterham zou eten waren een hele drempel. Hij at als ontbijt altijd een boterhammetje met kaas en met hagelslag…

Mensen in je omgeving hebben het dan over de verandering om geen brood meer te eten als ontbijt. “Als je doet wat je deed, houd je wat je hebt”, is het spreekwoord. Gewoon keuzes maken dus! En wat blijkt? Veranderen is niet zo moeilijk, als je het maar stapje voor stapje doet.

GezondDorp is een gemeenschap van gelijkgestemden. Iedereen is bezig met een gezonde leefstijl, waarbij het minimaliseren van de inname van koolhydraten de basis is. Als je maar eenmaal weet welke voedingsmiddelen je beter kunt mijden, wordt het makkelijker.

Medestrijder van de LCHF-leefstijl

Hugo is medestrijder geworden van de Low Carb Healthy Food leefstijl en ervaart iedere dag te voordelen ervan. Hij heeft samen met Hans, Norbert én Esther, Joke en Sanne de schouders gezet onder (de oprichting van) Stichting GezondDorp. Hugo staat altijd open voor een gesprek om deze leefstijl breder onder de mensen te brengen…

GezondDorp, dat zijn wij!

Heb je zelf ook een mooie verhaal? We horen het graag! We zijn namelijk op zoek naar praktijkverhalen voor op de website van GezondDorp en onze volgende nieuwsbrief. Ook als niet-deelnemer aan het project kun je natuurlijk je verhaal met ons delen. Stuur een mail naar info@gezonddorp.nl.

szandje

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.