24 maart 2019
De drie favoriete gerechten van Esther Mollen staan in ons boek: “Van GezondDorp naar GezondLand“. Dat dit recept van haar hand het dan net niet heeft gehaald lijkt op het eerste gezicht heel bijzonder… Begin je al nieuwsgierig te worden welke 45 recepten van diverse Deelnemers en Ondernemers het wél gehaald hebben?
Voor 1-2 personen
Bereidingstijd:
15 minuten
Ingrediënten:
- 4 plakjes rosbief
- 1-2 handjes verse spinazie, gewassen
- 3 eieren
- 1 avocado, in plakjes
- 1 rode paprika, gesneden, en/of 200 g snoeptomaatjes
- 20 g verse basilicum
- 20 g Parmezaanse kaas
- 2-4 el olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- 25 g pijnboompitten, geroosterd
Bereiding:
Leg de plakjes rosbief op een bord en strooi hier de spinazie overheen. Bak de eieren en leg
ze op het bord. Voeg de avocado, rode paprika en/of snoeptomaatjes toe. Maak vervolgens
de pesto door alle overige ingrediënten behalve de pijnboompitten te vermalen in een
blender. Doe dan de pijnboompitten erbij en maal nog even kort. Breng het bord op smaak
met zout en peper en sprenkel er de pesto overheen.