PLUS Smetsers
GezondDorp producten zichtbaar in de schappen

23 juli 2018

Sinds eind 2016 merkt Willem Smetsers, eigenaar van PLUS Smetsers, dat Leendenaren bewuster bezig zijn met voeding. Het project GezondDorp leeft overduidelijk. Niet iedereen doet officieel mee, maar eigenlijk is iedereen bezig met gezonder leven! En daardoor is de klantvraag en dus het assortiment in zijn supermarkt veranderd. En de producten die passen binnen de GezondDorp-leefstijl zijn zichtbaar gemaakt in winkel met ‘kaartjes in de schappen’.

Meer lokale producten beschikbaar

Het advies van GezondDorp luidt: “ECHT voedsel, vers en zo veel mogelijk onbewerkt, zoveel mogelijk lokaal/regionaal en met de seizoenen mee, geen geraffineerde suikers en weinig koolhydraten.”

Reden voor Smetsers om meer producten van lokale ondernemers beschikbaar te maken. De Leendenaar zal dit zeker herkennen: Prei van Peer Prei (Peter Liebregts), champignons van Van Dijk, kaas van Geitenboerderij Saanenhof en De Ruurhoeve, zuivel van de Melktap, vleeswaren van Van Alphen en frut van Smits in Soerendonk.

Assortiment PLUS uitgebreid

Ook ziet Smetsers binnen specifieke productgroepen grote verschillen vanwege de leefstijl van veel Leendenaren. Zo is er een verschuiving in de productgroep ‘zuivel’ zichtbaar: de verkoop van Griekse yoghurt 10% vet, roomboter en slagroom is flink gestegen. En binnen de productgroep ‘snacks’ zijn er in 1,5 jaar veel meer noten gekocht door zijn klanten.

Anderzijds vragen zijn GezondDorp-klanten ook om hele andere producten. Om er een paar te noemen; amandelmeel, psylliumvezels, pasta’s met minder koolhydraten en koolhydraatarm brood. En ook deze vind je inmiddels in de schappen van de PLUS; herkenbaar, want voorzien van een bordje met het GezondDorp logo.

Klanten ondersteunen bij leefstijl

Één ding weet Smetsers zeker: “De aandacht voor een gezonde leefstijl is er nu (nog steeds) en het blijft in meer of mindere mate!” Daarom kijkt hij dan ook naar nieuwe mogelijkheden om zijn klanten te helpen bij deze leefstijl.

Zo komt er elke 2 weken een proeverij met koolhydraatarme hapjes. En liggen er binnenkort elke 2 maanden 3 eenvoudige recepten in de supermarkt die passen binnen de LCHF leefstijl. Dit laatste idee is ontstaan binnen de samenwerking tussen Stichting GezondDorp en PLUS Smetsers. Zo zorgen we samen dat inwoners van Leende voldoende gevarieerd en gezond blijven eten.

LCHF Belevingsmarkt

Zondag 19 mei 2019

Uiteraard is PLUS Smetsers geopend tijdens de LCHF Belevingsmarkt op zondag 19 mei 2019.

Nieuwe kansen

Heb je zelf ook een mooie verhaal als ondernemer? We horen het graag! We zijn namelijk steeds op zoek naar praktijkverhalen voor op de website van GezondDorp en onze volgende nieuwsbrief. Ook als je organisatie niet in Leende is gevestigd kun je natuurlijk je verhaal met ons delen. Stuur een mail naar info@gezonddorp.nl.

szandje