Eimuffins

13 april 2020

Eieren (van Herenboeren De Groote Heide) en restjes groenten, kaas, spekjes en/of gerookte zalm in huis? Maak er dan in een handomdraai deze heerlijke eimuffins van. Het enige wat je verder nodig hebt is een muffinblik of muffinvormpjes. Een kind kan de was doen want het mengsel gaat vervolgens alleen nog een kwartiertje in de oven. Ze zijn heerlijk warm en ook ideaal voor de meeneemlunch bijvoorbeeld in de lunchbox van kinderen of als hartige snack. Multifunctioneel die eimuffins wat wil je nog meer?!

Voor 6 muffins

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 125 ml (kook)room
  • Peper en zout
  • 200 g spekblokjes
  • 1 bosje lente-ui, dun gesneden
  • 1 tl tijm
  • 150 g geraspte (oude) kaas

Recept en foto uit het boek ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren alvast los met de (kook)room en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak in een koekenpan de spekjes krokant, en voeg daarna de lente-ui toe. Bak deze kort mee, en strooi de tijm eroverheen. Verdeel de spekjes en lente-ui over 6 siliconen muffinvormpjes. Schenk het eiermengsel tot iets onder de rand in de vormpjes. Verdeel de geraspte kaas erover, en bak de eiermuffins 15-20 minuten in de oven. De muffins zijn warm én koud lekker.

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst vanwege de room.

szandje