Courgetti met zalm

25 augustus 2019

Een pasta van courgette. En in dit geval rauw. “Rauwe courgette?” Ja echt, dat kan heel goed en is superlekker. En snel klaar.

Voor 2 personen

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gr gerookte zalm
  • 4 augurken
  • 1 grote courgette
  • 1 avocado
  • 0,5 rode ui
  • Handje pijnboompitten
  • Handje bieslook

Dressing:

  • 1 el zure room
  • Paar takjes bieslook
  • Paar takjes peterselie
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout
  • Klein beetje water

Foto en recept van Uit Pauline’s keuken.

Bereiding:

Snijd de courgette in dunne reepjes. Verdeel de courgetti over 2 borden. Snijd de avocado in plakjes, de augurken in blokjes en de rode ui in ringen en verdeel deze over de borden. Verdeel de zalm over de courgetti.

Maak een dressing van de zure room, een kneepje citroensap en een klein scheutje water. Hak de groene kruiden en voeg dit bij de dressing. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout. Verdeel de dressing over de courgetti.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan en verdeel deze over de courgetti.

Garneer de salade met wat grofgehakte bieslook.

Smakelijk eten!

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst A.

szandje