We love low carb
Koolhydraatarme broodproducten…

21 maart 2020

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf We Love Low Carb bakt al sinds 2016 verse, handgemaakte koolhydraatarme broodproducten. “Het brood wat het laagst in koolhydraten is op de markt!”, zeggen ze zelf. Ze hebben een koolhydraatarm, zeer smaakvol meel ontwikkeld wat aan de basis ligt van meer dan 30 verschillende broodproducten; brood, broodjes, pita’s, pizzabodems etc. Vandaag de dag verkopen ze meer dan 20.000 units per maand in Zuid-Afrika; één brood, vier broodjes, vier croissants etc. De bestellingen worden veelal online gedaan en vervolgens via (week)markten, bakkers enzovoort in heel Zuid-Afrika verdeeld. Daarnaast verzorgt We Love Low Carb maaltijdplannen, advies, tips en meer!

Productie in Nederland gestart…

Deze maand (maart 2020, red.) hadden twee bestuursleden van GezondDorp het genoegen om kennis te maken met de eigenaren van We Love Low Carb; Leandi Strydom en Hein Kymdell. Het was hun tweede bezoek aan Nederland dit jaar. Het doel van dit bezoek? Hun eigen koolhydraatarme meel produceren bij een bakkerij in Horst aan de Maas; Bakkerij Gerard Steeghs. En dat is – uiteindelijk – gelukt!

Hugo Greefhorst en Sanne van der Zanden spraken met ze over hun businessplan, mogelijke partners en de officiële lancering tijdens de GezondDorp Belevingsmarkt. Helaas gaat dat laatste nu niet van de grond komen… Ze laten zich echter niet kennen; komende week gaat de online verkoop in Nederland van start is de verwachting! Via de genoemde bakkerij starten ze de distributie van een aantal broodproducten. En daarnaast zijn ze op zoek naar anderen die hun broodproducten willen bakken en distribueren. Aan deze partijen leveren ze dan hun meel en de informatie over de bereiding.

Nieuwsgierig?
Kijk op hun website voor meer informatie en contactdetails en/of houd hun Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

GezondDorp, dat zijn wij!

Heb je zelf ook een concept wat past bij GezondDorp? We horen het graag! We zijn namelijk steeds op zoek naar verhalen van ondernemers voor op de website van GezondDorp en onze volgende nieuwsbrief. Ook als je gevestigd bent buiten Leende kun je natuurlijk je verhaal met ons delen. Stuur een mail naar info@gezonddorp.nl.

szandje