Auberginewaaier

22 januari 2020

Het is een waar koolhydraatarm feestje op je bord met deze auberginewaaier! Mooi, lekker en gezond dat zijn allemaal woorden die passen bij deze waaier van aubergine gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum. En het maken is een koud kunstje want het is een kwestie van een klein beetje recht snijden, opvullen en wachten tot de oventijd voorbij is.

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine
  • Olijfolie
  • 2 middelgrote tomaten in plakken
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • Zout en peper
  • Vers gesneden peterselie ter garnering

Recept en foto van MC^2 Creative Living.

Bereiding:

Snijd de aubergine in de lengte  en zorg ervoor dat elke plak nog steeds aan de stengel is bevestigd. Zout de binnenkant van de aubergine royaal (aan beide kanten van elke plak). Leg de aubergine in een vergiet en laat ongeveer 1 uur staan; hierdoor wordt het overtollige water uit de aubergine verwijderd. Spoel indien gewenst de aubergine onder koud water af om het zout te verwijderen. Dep elke plak van de aubergine droog. Leg de aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en waaier het zoveel mogelijk uit. Bestrijk elke plak royaal met olijfolie. Leg de plakjes tomaat, mozzarella en basilicum tussen de plakjes aubergine. Kruid naar smaak met de zwarte peper en knoflook. Bak een uur in een voorverwarmde oven op 175’C.

Garneer met versgehakte peterselie en eet smakelijk!

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst vanwege de mozzarella .

szandje