Frittata

22 januari 2020

“De frittata verovert langzaam de wereld”, lezen we op Lekker Gezond. Frittata? Het lijkt wel wat op onze boerenomelet alleen is deze Italiaanse variant dikker en meer gevuld. Een makkelijker en sneller recept ga je haast niet krijgen want je kunt eindeloos combineren! Van origine is het gerecht namelijk bedoeld om kliekjes in te verwerken… Er bestaan desondanks inmiddels verschillende frittata recepten.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 120 ml crème fraîche of volle yoghurt, volle melk, ricotta
  • Groente, kaas, kruiden, vlees etc. naar keuze

Foto van Shutterstock RobynsWorld.

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Kluts de eieren met de zuivel en kruiden. Voeg je kaas toe? Kluts het meteen mee. Snijd de groenten eventueel in stukjes en kook of bak deze desgewenst voor. Voeg het eimengsel toe en de (voorgekookte) ingrediënten. Bak de frittata voor een minuut of zes op middelhoog vuur. Zet de (ovenbestendige) pan vervolgens in een voorverwarmde oven voor zo’n vier minuten. Je frittata is klaar wanneer de eieren iets meebewegen als je de pan zachtjes beweegt. Klaar? Plaats dan een bord op de pan en draai het gerecht om. Snijd de frittata voorzichtig in puntjes of blokjes en serveer er eventueel een groene salade bij.

Smakelijk eten!

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst vanwege de zuivel.

szandje