Wie zijn we

Norbert van den Hurk

Sinds 5 jaar ben ik werkzaam als huisarts in Leende. Ik ben er opgegroeid en waardeer de Brabantse gemoedelijkheid en Bourgondische leefstijl. Helaas zie ik in mijn spreekkamer dagelijks de problemen van onze welvaart terug. Ondanks alle adviezen en medicijnen verbeterde gezondheid niet of nauwelijks.

Toen ik Hans dit jaar tegenkwam op een nascholing ontstond het idee voor dit project. Gesterkt door de overtuiging dat het anders naar onze voeding kijken een belangrijk deel van onze gezondheid kan verbeteren, maar ook zeker door de saamhorigheid in Leende, ben ik ervan overtuigd dat dit project gaat slagen.

Hans van Kuijk

Geboren en getogen in Leende, getrouwd en trotse vader van twee dochters. Sinds 1999 werk ik als sportarts in het St. Anna Ziekenhuis (waaronder TopSupport), waarbij mijn clientèle zich uitstrekt van wereldniveau topsporters tot recreatieve sporters en mensen die gewoon fit willen blijven door voldoende beweging. Daarbij verzorg ik sinds 2003 ook de hartrevalidatie spreekuren voor de cardiologen, helaas met bovenbeschreven observaties.

Enkele jaren geleden ben ik mede hierdoor “diep erin gedoken” hoe de samenstelling en aard van onze voeding ingrijpt op ons lijf en onze gezondheid. De belangrijkste conclusies van deze “ontdekkingsreis” besprak ik met Norbert en we kwamen tot het idee dat we in Leende mogelijk een heel gedegen project zouden kunnen opzetten om de voortgaande toename van overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en andere welvaartsaandoeningen door middel van leefstijl en voeding echt een halt toe te roepen en mogelijk zelfs om te buigen.