Beste resultaat: -21 kilo en -17 cm buikomvang!
249 deelnemers ingeschreven

Hans van Kuijk - 22 oktober 2017

Op woensdag 27 september vertelden we dat er 249 deelnemers zijn ingeschreven voor GezondDorp. Deze groep kent 26 uitvallers, wat betekent dat er 223 personen in de database staan. Waarbij van 156 deelnemers alle lab metingen zijn gedaan. En van 139 deelnemers de biometrie compleet is. Dat zijn de metingen die worden uitgevoerd in de huisartsenpraktijk: bloeddruk, hartslag, gewicht en buikomvang.

Twijfel je of jouw metingen compleet zijn? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk: mail naar info@gezonddorp.nl of bel naar 040 206 1379.

Een aantal van de eerste resultaten

Hoewel er geen strenge richtlijnen zijn opgelegd, zijn er de eerste 6 maanden mooie resultaten geboekt: De totale gewichtsafname 410 kg, gemiddeld -3kg, gemiddelde buikomvang -3cm. De groep in deze database met overgewicht (een BMI > 25) kent zelfs een persoon die maar liefst 21 kilo verloor en daarmee een buikomvang van 17 centimeter!

En misschien nog wel belangrijker…60% van de diabetespatiënten onder de deelnemers staakten (deels) hun medicatie. GezondDorp draait immers niet enkel om afvallen, maar om gezondheid in de breedste zin van het woord. Waarbij het afgelopen jaar de focus lag op voeding. En we recent zijn gestart om daar beweging aan toe te voegen: GezondDorp Bewegen.

GezondDorp, dat zijn wij

Heb je zelf ook een mooie verhaal? We horen het graag! We zijn namelijk op zoek naar praktijkverhalen voor op de website van GezondDorp en onze volgende nieuwsbrief. Ook als niet-deelnemer aan het project kun je natuurlijk je verhaal met ons delen. Stuur een mail naar info@gezonddorp.nl.

szandje