Venkel stamppot met zoete aardappel en shiitake

19 december 2020

Deze vegetarische stamppot van zoete aardappel met venkel en shiitake is een allemansvriend en staat bol van de mooie voedingsstoffen: rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien is de smaak heerlijk en kun je het op veel verschillende manieren bereiden.

Deze vegetarische stamppot van zoete aardappel met venkel en shiitake is afkomstig van Voedzaam en snel. Ze kiezen voor zo natuurlijk mogelijke producten en zorgen voor een zo groot mogelijke variatie aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten, goede koolhydraten en vezels. Met ‘snel’ bedoelen ze dat hun recepten makkelijk en toegankelijk zijn en dat ze bovendien binnen geringe tijd op tafel staan. Kortom: Ze willen hiermee laten zien dat het mogelijk is om met weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Smakelijk alvast!

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 700 gr zoete aardappel
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el crème fraîche
  • 100 gr paddenstoelen/champignons – shiitake
  • Roomboter – om in te bakken

Recept en foto van Voedzaam & snel.

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Kook de zoete aardappel in 6 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de ui en haal de knoflook door een knoflookpers.
  • Snijd het loof en de stelen van de venkel. Bewaar het loof voor de garnering en snijd de venkel in blokjes.
  • Snijd de champignons grof (heb je shiitake, dan kun je ze ook heel laten).
  • Zet twee pannen op het vuur met een klontje roomboter.
  • Fruit in de een de ui en knoflook aan en bak de venkel 5 minuten.
  • Bak in de andere pan de champignons in ongeveer 7 minuten gaar.
  • Giet terwijl de venkel en champignons bakken, de aardappel af. Stamp het vruchtvlees en voeg de crème fraîche en peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de venkel door de stamppot. Serveer de gebakken shiitake erbij.

Eet smakelijk!

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst vanwege de crème fraîche en zoete aardappel.

szandje