Catering-service van Grunsven
Het enthousiasme werkt besmettelijk!

26 januari 2019

De ondernemersavond begin 2018 zorgde dat Betsie en Fred van Catering-service van Grunsven in aanraking kwamen met GezondDorp. “Het enthousiasme werkte besmettelijk! Vanaf dat moment kunnen we bepaalde klanten nog gerichter advies geven.” Vooral doordat ze zelf volgens deze richtlijnen gingen eten, vielen een aantal puzzelstukjes op hun plek.

Vers eten voor iedereen

De twee hoofdservices van Catering-service van Grunsven zijn partycatering en een traiteurwinkel. Ze kiezen al jaren voor echte voeding. Puur genieten staat daarbij centraal. Smakelijk en stijlvol eten. Alle producten worden vers bereid door het eigen keukenteam. En ze zijn altijd op zoek naar nieuwe verrassende gerechten en menu’s, voor elke klant.

“Je merkt dat mensen steeds bewuster bezig zijn met voeding. Zelf doen we dat ook. We willen weten welke producten we gebruiken, waar deze vandaan komen en hoe deze groeien. Ook kiezen we voor tweede keus producten waar mogelijk. Die zijn bijvoorbeeld prima in een soep te verwerken en dat voorkomt een hoop voedselverspilling!”

Verstand van zaken bij Van Grunsven

Doordat ze zelf koolhydraatarm eten, weten ze dat je smaak toch wel wat verandert. En dat je meer van je groenten gaat genieten. Daar spelen ze dan uiteraard op in bij de producten die ze aanbieden; zo zijn er altijd meerdere soorten groenten beschikbaar, vaak ook groentepasta of groenterijst. “Klanten zien ons als een kenner en gaan er – terecht – vanuit dat we verstand van zaken hebben. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of ze iets wel of juist (beter) niet kunnen eten. Vanwege hun leefstijl of vanwege allergieën bijvoorbeeld.”

Het gaat verder dan een mooi verhaal, mensen moeten het kunnen proeven! Dat klanten waarderen wat ze doen, blijkt onder meer uit het volgende: “Er zijn internationale vrachtwagenchauffeurs die elke zondag hun eten komen ophalen voor de rest van de week. Of vaste klanten die op maandag hun eten voor een groot deel van de week halen. Zo weten ze zeker dat ze goed eten.”

Het oog wil ook wat

Alle gerechten worden dan ook gemaakt met oog voor smaak en kwaliteit. De extra uitdaging is dat het oog ook wat wil, terwijl een warm gerecht er koud niet altijd net zo mooi uitziet. “Daar hebben we allerlei oplossingen voor. Sommige zijn simpel, denk bijvoorbeeld aan zichtbare stukjes groenten in de soep. Andere manieren zijn vanwege de ingrediënten die je daarbij gebruikt echter niet voor iedereen geschikt. En daar moet je dan wel heel bewust mee omgaan in de keuken.”

Natuurlijk willen ze dat klanten zelf hun bewuste keuze kunnen maken. Het is dan ook veelal goed zichtbaar welke producten wel of niet geschikt zijn. “Zo serveren we bij ons koolhydraatarm buffet aardappelen voor de niet-koolhydraatarme eters, maar dat staat er dan expliciet bij.” En anders kan een klant er altijd vragen naar een passende maaltijd gewoon voor zichzelf of voor (onverwachtse) gasten.

De traiteurwinkel is elke dag geopend: Maandag tot en met zondag van 9.00 uur tot 19.00 uur.

LCHF Belevingsmarkt

Zondag 19 mei 2019

Uiteraard is Catering-service van Grunsven ook aanwezig op de LCHF Belevingsmarkt. Op zondag 19 mei laten ze zien dat gezond en lekker prima samen gaan! “Proef tijdens de LCHF Belevingsmarkt onze koolhydraatarme friet van koolraap en daarbij een runderstrabrechtburger met koolhydraatarm sausje en eigengemaakte mayonaise.”

Nieuwe kansen

Heb je zelf ook een mooie verhaal als ondernemer? We horen het graag! We zijn namelijk steeds op zoek naar praktijkverhalen voor op de website van GezondDorp en onze volgende nieuwsbrief. Ook als je organisatie niet in Leende is gevestigd kun je natuurlijk je verhaal met ons delen. Stuur een mail naar info@gezonddorp.nl.

szandje