Savooiekool à la Carbonara

21 oktober 2020

Van een Herenboerderij (zoals Herenboeren De Groote Heide) komen op dit moment logischerwijs veel kolen vandaar nogmaals een koolhydraatarm gerecht met kool, ditmaal ‘Savooiekool à la Carbonara’. Dus zit jij ook nog met een savooiekool die op moet en heb je nog niet bedacht wat je daarmee gaat doen…

“Deze Savooiekool à la Carbonara is een perfect koolhydraatarm alternatief voor één van de meest klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken. Het is een makkelijk gerecht, zonder fratsen, met slechts enkele ingrediënten. Met zijn rijke smaak valt dit wel in de categorie ‘comfort food’.”, aldus Nicole Snoek-Sliepenbeek van Cookies & Carrot Sticks.

Voor 6-8 personen.

Ingrediënten:

  • 1 savooiekool (ca. 1100 g)
  • 250 g spekjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • 175 g geraspte oude Gouda
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Recept en foto van Cookies & Carrot Sticks.

Bereiding:

  • Snijd de kool in dunne reepjes.
  • Verhit een anti-aanbak-pan en bak de spekjes tot ze knapperig beginnen te worden.
  • Voeg de knoflook toe en roer even door.
  • Doe de kool erbij, roer een paar keer goed door, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  • Laat koken (af en toe doorroeren) tot de kool zacht wordt, maar nog wel een beetje ‘bite’ heeft (afhankelijk ook van je eigen smaak).
  • De eieren loskloppen en met de kazen mengen.
  • Haal de kool van het vuur en meng snel het kaas-ei-mengsel erdoor.
  • De spekjes en de kaas zijn al zout genoeg, maar je zou eventueel nog wat versgemalen zwarte peper toe kunne voegen.

Eet smakelijk!

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst vanwege de kazen.

szandje