Salade met zalm

25 april 2019

De drie favoriete gerechten van Jan & Maria Kuijpers staan in ons boek: “Van GezondDorp naar GezondLand“. Dat dit recept voor een salade met zalm van hun hand het dan net niet heeft gehaald lijkt op het eerste gezicht heel bijzonder… Begin je al nieuwsgierig te worden welke 45 recepten van diverse Deelnemers en Ondernemers het wél gehaald hebben?

Voor 1 persoon

Bereidingstijd:

10 minuten

Ingrediënten:

  • 100 g sla
  • 3 tomaatjes
  • 125 g zalmfilet
  • Geitenkaas
  • ½ avocado
    1 handje olijven
  • 50 g walnoten
  • 1-2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Was de sla en maak hem goed droog. Snijd de tomaten in 4 partjes, en snijd de zalm, geitenkaas en avocado in stukjes. Halveer de olijven, en hak de walnoten grof. Doe alles in een kom en besprenkel de salade met olijfolie. Breng hem op smaak met wat peper en zout.

>> GezondDorp voedingslijst: oranje lijst A vanwege de walnoten en zachte geitenkaas.

szandje