22 december 2019
Pindarotsjes zijn heerlijk bij een kop thee, of lekker als tussendoortje. Ze zijn bovendien in een handomdraai gemaakt met slechts 2 ingrediënten. Maar wees gewaarschuwd, pinda’s staan op de oranje lijst B en pure chocolade op de lichtrode lijst! Gelukkig kun je de pindarotsjes lang bewaren, je kan er dus iedere dag ruim twee weken lang van genieten. 😉
Voor 15-20 stuks
Ingrediënten:
150 gram pinda’s
100 gram chocolade, minimaal 80% cacao
Favoriet van Familie Verheijden
Bereiding:
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Halveer eventuele hele pinda’s en roer de pinda’s goed door de gesmolten chocolade. Schep de warme pindamassa in bergjes op een stuk bakpapier en laat afkoelen; hoe kouder de omgeving hoe sneller dat gaat natuurlijk.
Smakelijk eten!
>> GezondDorp voedingslijst: Lichtrode lijst.