Pindarotsjes

22 december 2019

Pindarotsjes zijn heerlijk bij een kop thee, of lekker als tussendoortje. Ze zijn bovendien in een handomdraai gemaakt met slechts 2 ingrediënten. Maar wees gewaarschuwd, pinda’s staan op de oranje lijst B en pure chocolade op de lichtrode lijst!  Gelukkig kun je de pindarotsjes lang bewaren, je kan er dus iedere dag ruim twee weken lang van genieten. 😉

Voor 15-20 stuks

Ingrediënten:
150 gram pinda’s
100 gram chocolade, minimaal 80% cacao

Favoriet van Familie Verheijden

Bereiding:

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Halveer eventuele hele pinda’s en roer de pinda’s goed door de gesmolten chocolade. Schep de warme pindamassa in bergjes op een stuk bakpapier en laat afkoelen; hoe kouder de omgeving hoe sneller dat gaat natuurlijk.

Smakelijk eten!

>> GezondDorp voedingslijst: Lichtrode lijst.

szandje