Gemengde groene salade met caesardressing

25 mei 2019

De drie favoriete gerechten van Hugo Greefhorst staan in ons boek: ‘Van GezondDorp naar GezondLand‘. Zijn lunchgerecht ‘Gemengde groene salade met caesardressing’ staat ter inspiratie op de flyer van het boek waarop je ook de basisprincipes van een gezonde leefstijl vindt. Dat smaakt naar meer!

Voor 1 persoon

Bereidingstijd:

10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el worcestersaus
  • Peper
  • 400 g gemengde groene slazout

Toppings naar keuze, zie boek of flyer voor inspiratie.

Bereiding:

Maak eerst de dressing: pers het teentje knofl ook uit, en rasp de Parmezaanse kaas. Doe ze in een kommetje en voeg alle andere ingrediënten (behalve de sla) toe. Meng het geheel tot een mooie gladde saus en breng eventueel op smaak. Leg de gemengde sla op twee borden en verdeel de dressing eroverheen. Kies je toppings en leg die op de salade.

>> GezondDorp voedingslijst: groen.

szandje