Gevulde bolcourgette met Hollandse garnalen

24 juni 2020

Heb je die schattige bolcourgettes al in de winkel of in de kraam van een Herenboerderij (zoals Herenboeren De Groote Heide) gespot? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit want er is heel veel mogelijk met deze groente. Probeer bijvoorbeeld eens een gevulde bolcourgette met Hollandse garnalen! Heerlijk als hoofdgerecht en als het net even te veel is (koud) voor je lunch de volgende dag.

Wellicht een overbodige no-waste tip: de binnenkant van de courgette gebruik je voor dit recept niet en deze gooi je uiteraard niet weg, maak er bijvoorbeeld in een handomdraai een courgettesoep van.

Voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 bolcourgettes
  • 250 gram trostomaten (fijngehakt)
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • zwarte peper

Recept en foto van My Food Blog.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200’C.
  2. Snijd het kapje van de bolcourgettes.
  3. Hol de courgettes met een lepel uit. Houd aan alle randen circa 1 cm over zodat de courgette stevig blijft.
  4. Leg de courgettes op de bakplaat (inclusief kapjes) en bak 20 minuten.
  5. Hak de tomaten en laat zoveel mogelijk uitlekken, zodat er weinig tot geen vocht bij zit.
  6. Meng de tomaten, fijngehakte bieslook, crème fraîche en garnalen in een kommetje en breng op smaak met zwarte peper.
  7. Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het mengsel. Plaats eventueel de kapjes er weer op.

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst vanwege de crème fraîche.

szandje