Bleekselderijbootjes met eiersalade

25 augustus 2019

Vind hier een lekker en makkelijk recept van een hartig hapje voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of borrel. Deze bleekselderijbootjes met eiersalade zijn makkelijk voor te bereiden en staan binnen een paar minuten op tafel. Uiteraard ook te eten als ontbijt of lunch.

Voor 4 personen

Kooktijd:

voorbereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gram spekblokjes of
  • spekreepje
  • 4 eieren (gepeld, hardgekookt)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 handje dille (fijngehakt)
  • 2 takjes dille (om te garneren)

Foto en recept van Allerhande.

Bereiding:

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin het spek knapperig. Snijd de eieren in kleine blokjes. Meng de eieren met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, citroensap, dille en spekblokjes. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bleekselderij in stukken, vul met de eiersalade en garneer met een spriet dille.

Smakelijk eten!

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst A.

szandje