Andijvie uit de wok

24 juni 2020

Andijvie is een heerlijke knapperige groente die je ook op warme dagen kunt eten. Veel mensen verwerken deze groente in een andijviestamppot, een typische winterse kost, er is echter zoveel meer mogelijk met deze groente met veel gezonde eigenschappen! Dit recept van andijvie (van Herenboeren De Groote Heide) uit de wok met spekjes is één van de vele overheerlijke voorbeelden.

Voor 2 porties.

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl peper
  • 1/2 courgette
  • 1/2 krop andijvie
  • 40 gr walnoten – ongezouten
  • 10 gr Parmezaanse kaas – geraspt

Recept en foto van Voedzaam en snel.

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper glazig. Snijd intussen de andijvie in reepjes en snijd de courgette in dunne halve plakken. Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee. Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is. Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen. Zorg wel dat het laatste deel van de andijvie nog een beetje knapperig blijft. Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen. Smakelijk!

>> GezondDorp voedingslijst: Oranje lijst vanwege de Parmezaanse kaas.

szandje