Pastinaakpap met peer

22 november 2020

Wanneer Linda Schrurs (praktijkverhaal) in het weekend wat meer tijd over heeft maakt ze graag Pastinaakpap met peer voor het ontbijt. Het is een eigen uitprobeersel: “De smaken van peer en pastinaak vind ik erg lekker bij elkaar. Peer met honing en tijm is ook een smaaktopper of het nou warm of koud is als toetje, bijgerecht, in een salade, als gebak of ontbijt. Dus heb ik deze smaken gecombineerd in dit ontbijtje.”

Het recept staat op haar blog ‘Gezond ziek & ik’. Op deze website staan nog veel meer recepten die passen bij haar Oer-leefstijl.

Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 pastinaak
  • 1 peer
  • 100 – 150 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel honing
  • kaneel voor garnering

Recept en foto van Gezond ziek & ik.

Bereiding:

  • Schil de pastinaak en verwijder de uiteinden. Snijdt de pastinaak in stukjes.
  • Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijdt de peer in stukjes.
  • Doe de amandelmelk met de peer en pastinaak in een kleine kookpan (afhankelijk van de grootte van de peer en pastinaak doe je er 100 tot 150 ml bij)
  • Kook de pastinaak in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Zet het vuur uit.
  • Stamp de peer en pastinaak fijn in de amandelmelk.
  • Voeg de tijm en honing toe en roer goed door. Schep de pap in een kom.

Je kunt de pap zowel warm als koud eten, voor het eten garneren met een beetje kaneel.

Variatietip: om de pap nog vullender te maken kun je een eetlepel amandelmeel toevoegen.

Eet smakelijk!

>> GezondDorp voedingslijst: Lichrode lijst vanwege de honing.

szandje