Dokters voor morgen
Onderzoek naar Pioppi-dieet

29 september 2018

In het tweede seizoen van ‘Dokters van morgen’ gaat presentatrice Antoinette Hertsenberg op zoek naar de zorg van de toekomst. Welke baanbrekende nieuwe inzichten zijn er en hoe kijken we over dertig jaar naar de zorg? In de eerste aflevering verdiept Hertsenberg zich in de invloed van voeding. Om precies te zijn: het Pioppi-dieet, vernoemd naar het Zuid-Italiaanse dorpje dat bekendstaat als de gezondste plek op aarde. Heeft dit dieet werkelijk een helende werking?

De resultaten waren niet te geloven

Drie patiënten gaan de uitdaging aan. De ene deelnemer heeft obesitas, de tweede lijdt aan diabetes 2 en de derde heeft hartproblemen. Wat kunnen zij in drie weken tijd veranderen? De kandidaten blijven vetten gebruiken, maar leren te eten met heel weinig koolhydraten. “We hebben ze vooraf, na anderhalve week en aan het eind gemeten. Niet alleen hun gewicht en de buikomvang, maar ook de bloedwaarden. De resultaten waren niet te geloven, echt wauw! Ik stond met open mond te kijken. De man met diabetes type 2 hoefde na drie weken nog maar de helft van zijn medicijnen te gebruiken. Als ‘ie nog even door was gegaan, had ‘ie die pillen helemaal niet meer nodig. Ik was zo onder de indruk dat ik mijn eigen eetpatroon hierop heb aangepast: geen magere, maar vanaf nu alleen maar volle zuivelproducten voor mij!”

Image module
Bekijk deze aflevering zeker!

“Bekijk deze aflevering zeker”, adviseert Hans van Kuijk, oprichter van GezondDorp. “Al was het alleen al omdat het Pioppi-dieet in lijn ligt met Real Food, met LCHF en dus met ons advies vanuit GezondDorp.” Natuurlijk heeft hij wel één kanttekening: “Het is geen dieet mensen, het is een andere leefstijl met daarin ook structureel andere gewoonten omtrent eten en drinken. Gewoon voor de rest van je leven, omdat het heel lekker en veel beter is!”

  • Datum: Dinsdag 2 oktober 2018
  • Tijd: 21:25 tot 22:25 uur
  • Zender: NPO1
  • Genre: Medisch documentaire
  • Presentatie: Antoinette Hertsenberg
  • Twitter hashtag: #doktersvanmorgen

>Sneakpreview RTL Late Night

szandje