Marie-José van den Wildenberg
Marie-José van den Wildenberg

25 november 2017

Wekelijks worden er in huize Van den Wildenberg crackers gebakken. Want deze eet Marie-José eigenlijk elke dag als ontbijt met lekkere Franse kaas. Ze leeft heel strikt volgens haar nieuwe leefstijl (LCHF). Ook voor de middag- en avondmaaltijden wordt er lekker gekookt: kip uit een eigen rookoventje, eigengemaakte pesto, diverse soorten soepen en uiteraard heerlijke wokgerechten. Daardoor is ze al 12 kilo kwijt, voelt ze zich fitter en heeft ze minder last van rugklachten. Dit gewicht heeft ze overigens al 4 maanden en weet ze stabiel te houden, omdat ze met haar nieuwe leefstijl (nog altijd) lekker kan eten.

Image module
Enthousiasme delen tijdens Levensbeurs

Marie-José is erg enthousiast over haar leefstijl, die ze inmiddels al ruim 9 maanden hanteert. Haar enthousiasme was exact de reden dat ze afgelopen weekend op de Levensbeurs de stand van GezondDorp bemande. Ze zorgde, samen met Helen Rijnsburger, voor een prachtige inrichting van de stand. Huisarts Norbert van den Hurk, één van de initiatiefnemers van het project, noemde de dames naderhand terecht “een goede PR-machine”.

Er lagen groenten en eieren die ze hadden gekregen van de lokale boeren. Ze deelden diverse baksels uit eigen keuken en van Bakkerij van Weert uit. Diverse boeken over LCHF informeerden en inspireerden bezoekers. Ze gaven vele adviezen over te gebruiken producten en materialen. En ze noteerden gegevens van bezoekers die interesse hadden in de nieuwsbrief, recepten of zelfs een WhatsApp-groep.

Image module
Community Gezond Leven

Zelf zit Marie-José ook in een praatgroep die sinds kort de naam “Community Gezond Leven” draagt. Deze groep bestaat vandaag de dag uit 12 vrouwen en 1 man. Ongeveer de helft neemt deel aan het project GezondDorp. De anderen eten ook LCHF, maar wonen buiten Leende en kunnen daarom niet aan het project deelnemen.

Het voornaamste doel van deze groep is het delen van ervaringen rondom de LCHF-leefstijl. Een belangrijk onderdeel is het elkaar motiveren. Dat doen ze vooral door het delen van recepten en andere tips. Alsook het uitwisselen van opgedane kennis en beantwoorden van vragen die leven binnen de groep. Bovendien doen ze regelmatig gezamenlijk (online) inkopen. Om dit mogelijk te maken hebben ze een WhatsApp-groep en worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Veelal praatavonden bij ´t Brouwershuis of bij iemand thuis onder het genot van een kop koffie of thee (zonder suiker en koekje uiteraard).

LCHF tapasavond: gezond borrelen

De bijeenkomst in oktober stelde de leden wat meer op de proef, want het werd een tapasavond. En uiteraard kreeg iedereen de opdracht zelfgemaakte LCHF hapjes mee te nemen. Marie-José zorgde deze avond voor een overheerlijke paprikasoep.

Nieuwsgierig naar de recepten van Marie-José of wat de anderen maakten? Meer over deze LCHF tapasavond lees je in deze blog van één van de aanwezigen.

GezondDorp, dat zijn wij!

Heb je zelf ook een mooie verhaal? We horen het graag! We zijn namelijk op zoek naar praktijkverhalen voor op de website van GezondDorp en onze volgende nieuwsbrief. Ook als niet-deelnemer aan het project kun je natuurlijk je verhaal met ons delen. Stuur een mail naar info@gezonddorp.nl.

szandje