Groene omelet

29 september 2018

Een eenvoudig, lekker én makkelijk aan te passen recept. Een recept dat helemaal past bij basisprincipe 6 “Doe niet te moeilijk”.  De basis bestaat namelijk simpelweg uit eieren en spinazie en verder is het helemaal aan jou…

Je mengt de spinazie en eieren met wat peper en zout in een kom. [Indicatie voor één persoon 3 eieren en een paar handen spinazie, maar luister vooral naar je eigen lichaam.] Vervolgens maak je hier met een staafmixer een ‘glad’ mengsel van. Dit mengsel giet je simpelweg in een pan, waarin je al wat kokosolie hebt laten smelten. Deksel erop en langzaam laten garen.

De rest is eigenlijk naar eigen wens aan te passen: Spek, zalm, worst, kaas…en dan wel of niet meegebakken in de pan. Besmeerd met zelfgemaakte moes van bijvoorbeeld tonijn. Enkel wat rauwkost ernaast. Of omgetoverd tot een wrap; smeer er dan bijvoorbeeld wat kruidenkaas op en beleg het met een plakje gerookte zalm voordat je het ei oprolt (en inpakt voor later).

Smakelijk!

szandje