Informatiebijeenkomst GezondDorp
Informatiebijeenkomst GezondDorp

Gezonder, fitter en minder medicijnen

“Een jaar veel vet eten en weinig koolhydraten heeft in Leende voor een verbetering van de algemene gezondheid gezorgd. Ruim 220 deelnemers volgen nog steeds trouw het GezondDorp-project.” kopt het Eindhovens Dagblad na de informatiebijeenkomst van GezondDorp. Afgelopen dinsdag (29 mei 2018, red.) waren ruim 60 mensen aanwezig om uit eerste hand meer te horen over het project. Uiteraard deelnemers, maar er was ook veel belangstelling van buitenaf; de andere dorpskernen – Heeze en Sterksel – waren goed vertegenwoordigd en er waren zelfs geïnteresseerden vanuit Nijmegen en Maastricht!

GezondDorp is een beweging

Norbert begon de avond met een terugblik op het onstaan van het project GezondDorp. Daarvoor gebruikte hij de TedTalk van Derek Sivers. Daardoor wordt snel duidelijk hoe een achterban. een beweging, een movement ontstaat:

In deze video zijn de ogen van een groep festivalgangers gericht op een jongen die in zijn eentje vreemde danspassen uitvoert op een heuvel. Na een tijdje voegt iemand (the first follower) zich bij the lone nut (vanaf dat moment de leider). Al snel daarna volgen meer mensen (the early adopters). Vanaf dat moment is het belangrijk niet alleen the lone nut te laten zien, maar juist de volger(s)! Immers, nieuwe volgers bootsen hen na. Als de beweging eenmaal groot genoeg is, hebben degenen aan de zijlijn geen reden meer om ook niet aan te haken. Sterker nog, de omstanders op het festival weten niet hoe snel ze zich bij de dansende menigte moeten voegen om erbij te (blijven) horen!

Hoe houden we onze beweging in stand?

Helaas ontstaat een achterban lang niet altijd zo snel als in dit filmpje; een paar minuten. Met het project GezondDorp zijn Hans (the lone nut) en Norbert (the first follower) begonnen in oktober 2016. Al snel gaven er meer mensen gehoor aan hun oproep (early adopters). Inmiddels weten we allemaal dat er binnen 3 maanden ruim 200 volgers opstonden. De beweging is daarmee veel sneller dan verwacht echt in gang gezet… En nog altijd sluiten er nieuwe volgers aan: deelnemers die gaan leven volgens de LCHF-leefstijl en ook organisaties die hun producten en diensten aanpassen aan de vraag. Dat komt natuurlijk vooral omdat de grootste groep blijft volhouden en resultaten blijft boeken: minder medicatie, minder gewicht en meer energie!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, wij zijn trots op GezondDorp Leende, op Lind! En we zijn dan ook benieuwd hoe we elkaar kunnen blijven ‘helpen’?  Een project zoals GezondDorp kan alleen slagen als je een groep weet te vinden die enthousiast genoeg is om mee te doen én vol te houden. Laat jij ons weten wat er nodig is om onze beweging in stand te houden? Vul dit formulier voor ons in.

Stichting GezondDorp

GezondDorp, dat zijn wij

P.S. Heb je zelf ook een mooie verhaal? We horen het graag! We zijn namelijk op zoek naar praktijkverhalen voor op de website van GezondDorp en onze volgende nieuwsbrief. Ook als niet-deelnemer aan het project kun je natuurlijk je verhaal met ons delen. Stuur een mail naar info@gezonddorp.nl.

szandje