Bloemkoolbladeren

24 juni 2019

Zonde om het blad van een groente in het konijnenhok te gooien, het bevat vaak juist de meeste voedingswaarde! Zo bevatten de blaadjes van een selderijstengel meer mineralen en vitaminen dan de steel zelf. Bevatten bloemkoolbladeren extreem veel calcium. En zit er in de stronk van de broccoli meegaven vezels. Gooi deze dus voortaan niet weg of in het konijnenhok, maar verwerk ze lekker zelf! Hieronder een gerecht met bloemkoolbladeren.

Voor 2-4 personen

Kooktijd:

voorbereidingstijd: 5 minuten – kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • Bladeren van 1 bloemkool
  • Kokosolie
  • Royale scheut Coconut Aminos
  • Snuf gemberpoeder
  • Zwarte peper uit de molen

Foto van Made by Ellen.

Bereiding:

De bladeren van de bloemkool leg je in een ovenschaal, bestrooi je met wat gesmolten kokosolie en Keltisch zeezout. Voor wat extra smaak voeg je een goede snuf gemberpoeder, wat Coconut Aminos en zwarte peper toe en hussel je alles even om. Vervolgens op 200 graden in de oven bakken in 15 minuten. Je kan dit heel goed als bijgerecht eten of roer het eenmaal uit de oven lekker door een soep.

>> GezondDorp voedingslijst: groen.

szandje