Zuurkool op zijn Duits

oktober 3, 2017

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr 30 mins

Directions

Kook met de waterkoker een halve liter water, en doe dit in een kom

met het bouillon blokje, en roer dit om totdat het opgelost is

in het water. En laat dit even staan.

In een middelgrote kookpan (dus geen koekenpan) een stukje room-

boter laten smelten op middelmatig vuur.

Hierin de spekjes goed bruin bakken, daarna de ui erbij en steeds

goed omscheppen.

Nu op hoge vlam de wijnzuurkool erbij doen (ook het vocht in de zak

erbij doen in de pan) en de zuurkool even met de vork goed uit elkaar

trekken.

De zuurkool met ui en spekjes 5 minuten goed blijven omscheppen, deze ver-

kleurd dan en wordt donkerder van kleur.

Na een minuut of 5 alles afblussen met de 1/2 water en het bouillonblokje.

Voeg de 5 jeneverbessen en de 3 laurier bladen erbij, en alles door elkaar roeren, laat alles dan 90 min. pruttelen op een laag pitje. Net zoals met sudder vlees. Zorg ervoor dat de bessen en laurier blaadjes

onder water blijven tijdens het koken.

Na ca. 90 minuten bereid je dan de rookworst (in heet water of in de magnetron)

Als de zuurkool klaar is, de rookworst in plakjes snijden en dan:

eet smakelijk!

Ingredients

2 x pak 500 gr. wijnzuurkool van AH (2,5 kh per 100 gr)

1 grote ui in dunne schijfjes snijden

150 gr. Julienne reepjes spekjes (0,5 kh per 100 gr)

1 Gelderse rookworst (0,5 kh per 100 gram)

Klont roomboter (daardoor smaakt de zuurkool nog romiger)

1 x runderbouillon blokje

5 x jeneverbes (lijkt op peper korrels)

3 x laurier blad

1/2 liter kokend water

00:00

1 Review

Spock

oktober 23, 2017

Zeer lekker gerecht en voedzaam!

Frederique Michaux