Zadennotenbrood

juni 1, 2017

Een ‘brood’ op basis van zaden en noten (zonder meel) dat uitstekend in een Low Carb High-Fat voedingspatroon past. Het bevat ongeveer 50% vetten en 10% koolhydraten, afhankelijk van de exacte samenstelling.

Belegd met bijvoorbeeld kaas, ei of eventueel zoet vormt het een heerlijke en praktische basis voor ontbijt en lunch.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 1 hr

Directions

Verwarm de oven voor op 160˚ C.

Meng de zaden, pitten en noten met het zout in een kom en voeg de olijfolie toe. Breek grote noten voor een gelijkmatige verdeling (paranoten bijv. met een grote schaar in stukken knippen).

Kluts de eieren in een kommetje, voeg toe aan de kom en meng tot er een egale massa ontstaat.

Bekleed een cakevorm (ca. 30 cm) met bakpapier. Schep het mengsel uit de kom in de cakevorm.

Bak 60 minuten in de oven.

Opmerking

Uiteraard kun je de samenstelling variëren afhankelijk van eigen voorkeur. Zelf gebruik ik minder lijnzaad en geen zout. Walnoten kunnen een wat bittere smaak hebben, daar moet je van houden. Ook kun je rekening houden met de prijs van de verschillende ingrediënten.

Ingredients

125 g zonnebloempitten

125 g pompoenpitten

125 g sesamzaad

125 g lijnzaad (heel)

125 g gemengde noten (bijv. amandelen, hazelnoten, paranoten, cashewnoten, walnoten)

1 tl zout

3 grote eieren

60 ml olijfolie

00:00

0 Reviews

Ronald Fokkink