Saucijzen met bloemkoolpuree

november 5, 2016

Saucijzen met worst: dat is stevig comfortfood à la De Real Meal Revolutie! In dit recept gebruiken we bloemkoolpuree als heerlijk & gezond alternatief voor aardappelpuree. Heerlijk en gemakkelijk!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 30 mins

Directions

Sausijzen

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Smelt de roomboter in een pan en bak de worst op hoog vuur even aan tot hij overal kleur heeft.

3. Haal de worst uit de pan en bak het ontbijtspek krokant. Doe dan de ui, de knoflook en de rozemarijn erbij en fruit alles tot de uiringen zacht zijn.

4. Schenk de bouillon erbij. Roer het mengsel goed door, doe het in een ovenschaal en leg de saucijzen erop.

5. Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Bloemkoolpuree

1. Stoom de bloemkoolroosjes zacht (stoom groenten altijd in plaats van ze te koken, want met het kookwater gooi je ook de voedingsstoffen weg).

2. Pureer de bloemkool met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg tijdens het pureren de roomboter toe en ga door tot je een gladde massa hebt.

3. Breng het geheel op smaak met zout en peper en dien het op.

4. Serveer de saucijzen met bloemkoolpuree met boter.

Tip:

Net als aardappelpuree kun je bloemkoolpuree met van alles en nog wat op smaak brengen, zoals met geroosterde knoflook en tijm.

Ingredients

Saucijzen

50 g roomboter

8 varkenssaucijzen (100 procent varkensvlees)

100 g ontbijtspek, in blokjes

2 rode uien, in ringen

4 tenen knoflook, gepeld en geperst

4 takjes rozemarijn

500 g pomodori (pruimtomaten), in kwarten

2,5 dl kippenbouillon

Bloemkoolpuree

800 g bloemkoolroosjes

80 g roomboter

zout en peper

00:00

2 Reviews

Spock

oktober 23, 2017

Erg lekker gerecht maar het was me niet duidelijk wanneer de pomodori tomaten te gebruiken

szandje

november 13, 2016

Aanrader!

GezondDorp