Popeye’s spinazie schotel

oktober 23, 2017

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins

Directions

Bak de 4 saucijzen in ca. 20 minuten bruin en snij deze klein.

Kook de spinazie in 8 minuten gaar en bewaar 150 ml van het

spinazie water.

Laat de spinazie dan uitlekken in een vergiet en snij deze wat klein

en doe er wat nootmuskaat over.

Bak in klontje roomboter de spekjes bruin en doe er de rode ui bij

en daarna de champignons. Zet dit apart.

Doe het nog warme spinazievocht in een kom en doe hier 3 maatschepjes

van het Johannesbroodpitmeel in en meng dit goed tot een papje met

een garde.

Voeg de eetlepel boursin erbij en meng dit ook weer met de garde met

een papje.

Doe daarna de spinazie terug in de pan en voeg het gebonden papje

erbij en roer dit tot één geheel.

Als laatste doe je de gebakken spekjes/rode ui en champignons erbij.

Verdeel de saucijzen en: Eet smakelijk!

Ingredients

500 gr spinazie

1 rode ui dun gesneden

150 gr. spekjes

200 gr. fijn gesneden champignons

150 ml water

1 eetlepel kook boursin

Scheut slagroom

3 maatlepeltjes Johannesbroodpitmeel

snufje nootmuskaat

4 kleine saucijzen

00:00

0 Reviews

Frederique Michaux