Ontbijt: Ei muffins

september 4, 2017

Lekker en gezond!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins

Directions

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius

Klop de eieren met knoflook zout en wat versgemalen peper en 1 TL tuinkruiden

Bak de bacon knapperig en laat deze apart afkoelen, daarna deze verkruimelen en apart zetten.

Fruit de ui in de koekenpan (in dezelfde koekenpan als de bacon)

Voeg eerst de klein gesneden paprika en daarna de champignons erbij en bak deze samen met de uien goud bruin

Stoom de broccoli half gaar (ca. 8 minuten) en snij deze in kleine stukjes

Vet de muffin pan in met kookspray

Vul de bakjes met:

gebakken ui,gesneden paprika,champignons,broccoli,geraspte wortels en verkruimelde bacon

Giet daarna elk bakje met de losgeklopte eieren en vul de bakjes slechts 3/4

want de eieren stollen nog wat in de oven.

Strooi als laatste de geraspte cheddar kaas er overheen

Zet in de oven en bak de muffins ca. 20 minuten op 190 graden

Ingredients

8 grote eieren (XL) voor ca. 12 muffins

1 rode paprika klein gesneden

1 grote ui klein gesneden

12 middelgrote champignons klein gesneden

6 plakjes bacon

100 gram geraspte cheddar kaas

6 kleine roosjes broccoli

4 kleine geraspte wortels

Knoflook zout

Vers gemalen peper

1 TL Italiaanse kruiden

00:00

0 Reviews

Frederique Michaux