Lasagna Siciliano met courgettes i.p.v. lasagne bladen, en toch “Italiaans” lekker

september 1, 2017

Heerlijk veel groente en toch "Italiaans" lekker, zonder de lasagna

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins

Directions

Vet een ovenschaal van 9 x 13 inch in

Zet de oven op 175 graden...

Bak het gehakt bruin in 1 eetlepel boter

Voeg de knoflook en gesneden uien erbij en bak dit mee tot de uien bruin zijn geworden

Voeg de klein gesneden wortel toe en daarna de kleingesneden paprika en 5 minuten laten sudderen.

Zout, peper, basilicum en oregano over het gehakt strooien en tot slot de tomaten

brij erover heen doen en weer 5 minuten laten sudderen.

Leg 1 laagje (voorgebakken) gesneden courgettes in de ingevette oven schaal.

Daarover 1 losgeklopt ei met de mozzarella verdelen, de helft van het gehakt mengsel daar over heen smeren

De 2e laag gesneden courgettes over het gehakt verdelen

Het laatste van het gehakt mengsel hierover verdelen en eindig met gesneden oude kaas en als laatste de parmezaanse kaas erover strooien

In de oven ca. 45 minuten op 175 graden afbakken, als het klaar is 10 minuten laten rusten!

Ingredients

500 gram gehakt

1 grote ui klein gesneden

3 middelgrote (voorgebakken) courgettes dun gesneden in de lengte

1 groene paprika zeer klein gesneden

1 winterwortel zeer klein gesneden

6 grote tomaten klein snijden

2 teentjes knoflook fijn gehakt

1 TL gedroogde oregano

1 TL gedroogde basilicum

Snufje zout en verse gemalen peper

150 gram gesneden mozzarella

150 gram gesneden oude kaas

1 beker fijngemalen parmezaanse kaas

1 losgeklopt ei

00:00

0 Reviews

Frederique Michaux