Caesar salade met gegrilde kip a la americán!

september 2, 2017

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 40 mins

Directions

De salade dressing:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het goed fijn, zet in de koelkast tot dat de kipfilets klaar zijn

De dressing pas over de romaine salade mixen vlak voordat je gaat eten, zodat de salade knapperig blijft

Je moet zoveel dressing gebruiken naar eigen smaak

De gegrilde kip:

Meng de olijfolie met alle kruiden en laat het 5 minuten staan in een kommetje

Dep de kipfilet goed droog met keuken papier en smeer de kipfilet met een kwast in met de marinade en laat het afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast staan.

Verwarm de oven op 200 graden

De kipfilets in een ovenschaal ca. 30 minuten bakken, draai de kipfilets na 15 minuten om.

Zet na 30 minuten de oven op de grill stand (hoogste temperatuur) en laat de kipfilets 10 minuten grillen, draai na 5 minuten de kipfilets weer om.

Tip: je kunt de kip warm eten bij de salade, of 1 dag van te voren maken, en dan klein gesneden over de salade verdelen!

Ingredients

Voor de salade dressing:

* 3 teentjes knoflook


* 1 beker mayonaise 


* 4 ansjovisfilets filets


* 6 EL geraspte parmezaanse kaas


* TL Worcestershire sauce


* 1 TL Dijon mosterd


* 1 EL citroensap


* Snufje verse peper


* 1/4 kop olijfolie


* Romaine salade in stukjes snijden en goed droog deppen na het wassen

Voor de gegrilde kip:

4 halve kipfilets

4 EL olijfolie

Snufje zout

Versgemalen Peper

Gerookte paprikapoeder

1 TL knoflookpoeder

2 TL gedroogde oregano

2 TL gedroogde basili

00:00

0 Reviews

Frederique Michaux