Verander je toekomst ingrijpend door jezelf te worden

Eind 2016 zijn Hans van Kuijk en Norbert van de Hurk met veel enthousiasme gestart met de introductie van ‘GezondDorp’ met daarbij focus op voeding. Een gezonde leefstijl bestaat echter uit meerdere componenten. Naast goede, eerlijke voeding zijn ook voldoende beweging (inspanning), ontspanning & sociale contacten en slaap & bioritme belangrijke componenten. Deze componenten beïnvloeden elkaar en zouden zelfs met elkaar in balans moeten zijn. Hierin liggen voor ieder individu de accenten weer anders. En in de loop van je leven zullen hierin zelfs grote wisselingen plaatsvinden.

GENIET van KWALITIJD, mentale rust en een heldere geest!

Chronische stress en spanning zijn zeer verstorend voor zowel fysiek als mentaal functioneren. Grote boosdoeners zijn bijvoorbeeld overvolle agenda’s en dagprogramma’s. Maar ook allerlei (zogenaamde) verplichtingen en deadlines. Net als files in het verkeer. En de jachtigheid van ons huidige leefpatroon. Vergeet niet om regelmatig op de pauzetoets te drukken!

Saneer je agenda en probeer alleen die zaken over te houden die ECHT belangrijk zijn. Dat zijn meestal zaken waarvan je positieve energie krijgt. Dat geeft ruimte in je dagen en in je hoofd. Probeer alle negatieve zaken er zo veel mogelijk uit te krijgen. En weet dat sociale contacten een belangrijke rol spelen voor je geluksgevoel.