Tijd voor de volgende stap!

Letterlijk en figuurlijk...

Eind 2016 zijn Hans van Kuijk en Norbert van de Hurk met veel enthousiasme gestart met de introductie van ‘GezondDorp’ met daarbij focus op voeding. Een gezonde leefstijl bestaat echter uit meerdere componenten. Naast goede, eerlijke voeding zijn ook voldoende beweging (inspanning), ontspanning & sociale contacten en slaap & bioritme belangrijke componenten. Deze componenten beïnvloeden elkaar en zouden zelfs met elkaar in balans moeten zijn. Hierin liggen voor ieder individu de accenten weer anders. En in de loop van je leven zullen hierin zelfs grote wisselingen plaatsvinden.

GENIET van een actief en fitter lijf!

Voldoende actieve lichaamsbeweging is zeer belangrijk om je lijf vitaal te houden. Om een heleboel processen in je lijf beter en efficiënter te laten verlopen. Dit vraagt dat je dagelijks minimaal een half uur, maar liever een uur of meer fysiek actief bent. Wandelen, fietsen, in de tuin werken, hout hakken/zagen, dagelijkse boodschappen doen per fiets of lopend, trappen nemen in plaats van de roltrap of de lift, op de fiets naar het werk, de hond uitlaten enzovoort. Daarnaast sporten mag natuurlijk ook, maar het belangrijkste is de dagelijkse basis van voldoende lichaamsbeweging, liefst in een natuurlijke omgeving.

Wandelen en Wandelen+

Donderdagochtend om 9 uur

Gerbert Brongers, Karin Stokman en Tom Liebrand hebben deze handschoen opgepakt. Na eerst navraag te hebben gedaan waar inwoners van Leende interesse in hebben, zijn zij gestart met een zeer toegankelijk ochtendprogramma. Elke donderdag om 09.00 uur staan zij klaar bij ingang van het Leenderbos om samen te gaan bewegen. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers bestaat het programma die week uit wandelen en/of wandelen+.

Met dit programma verwachten deze drie sportievelingen een grote doelgroep te bereiken. Enerzijds omdat de activiteiten plaatsvinden in een prachtige omgeving: het Leenderbos. Anderzijds omdat wandelen en wandelen+ beide laagdrempelige activiteiten zijn, geschikt voor een grote doelgroep. Maar ook omdat het leuk is om bewegen samen met anderen te doen.

Bij Wandelen+ doe je extra oefeningen tussendoor. Op die manier werk je aan lenigheid, kracht, snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Bovendien vertellen de trainers waarom bewegen zo belangrijk is. Geven ze uitleg over wat er gebeurt in je lijf bij de verschillende bewegingen. En krijg je individuele tips en trucs als het niet zo soepel gaat als je had verwacht.

Meer aanbod in Leende…

Wandelen of Wandelen+ niet helemaal wat jij zoekt? Er is veel meer aanbod in Leende! Wat dacht je van een 55+ les in de beweegtuin, bootcamp, fitness in kleine groepen, kickbocksen, massages, yoga of zumba?

We hopen van harte dat jij letterlijk en figuurlijk de volgende stap zet. En ook voldoende tijd neemt om te bewegen én ontspannen!