Tijd voor de volgende stap!

Letterlijk en figuurlijk...

Een gezonde leefstijl bestaat uit meerdere componenten: goede, eerlijke voeding, voldoende beweging (inspanning), ontspanning & sociale contacten en slaap & bioritme. Componenten die allemaal belangrijk zijn, die elkaar beïnvloeden en die met elkaar in balans moeten zijn. Hierin liggen voor ieder individu de accenten weer anders. En in de loop van je leven zullen hierin zelfs grote wisselingen plaatsvinden.

Ruim een jaar geleden zijn Hans van Kuijk en Norbert van de Hurk met veel enthousiasme gestart met de introductie van ‘GezondDorp’ met daarbij focus op voeding. Dit goed opgezette en onderbouwde initiatief heeft veel meer respons gehad dan men had kunnen dromen en is tot op heden een enorm succes!

Aandacht voor bewegen, ontspanning en sociale contacten

Nu is het tijd voor een doorstart. Naast goede, eerlijke voeding zijn ook bewegen (sporten) en ontspanning (mentaal welzijn) minstens even belangrijk. En hierbij mag ook zeker het sociale aspect niet vergeten worden. Laten we samen doorpakken in 2018!

Gerbert Brongers, Karin Stokman en Tom Liebrand hebben deze handschoen opgepakt. Na eerst navraag te hebben gedaan waar inwoners van Leende interesse in hebben, zijn zij gestart met een zeer toegankelijk ochtendprogramma.

Wandelen en Wandelen+

Elke donderdag om 09.00 uur staan zij klaar bij ingang van het Leenderbos om samen te gaan bewegen. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers bestaat het programma die week uit wandelen en/of wandelen+.

Met dit programma verwachten deze drie sportievelingen een grote doelgroep te bereiken. Enerzijds omdat de activiteiten plaatsvinden in een prachtige omgeving: het Leenderbos. Anderzijds omdat wandelen en wandelen+ beide laagdrempelige activiteiten zijn, geschikt voor een grote doelgroep. Maar ook omdat het leuk is om bewegen samen met anderen te doen.

Bij Wandelen+ doe je extra oefeningen tussendoor. Op die manier werk je aan lenigheid, kracht, snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Bovendien vertellen de trainers waarom bewegen zo belangrijk is. Geven ze uitleg over wat er gebeurt in je lijf bij de verschillende bewegingen. En krijg je individuele tips en trucs als het niet zo soepel gaat als je had verwacht.

Meer aanbod in Leende…

Wandelen of Wandelen+ niet helemaal wat jij zoekt? Er is veel meer aanbod in Leende! Wat dacht je van een 55+ les in de beweegtuin, bootcamp, fitness in kleine groepen, kickbocksen, massages, yoga of zumba?

We hopen van harte dat jij letterlijk en figuurlijk de volgende stap zet. En in 2018 ook voldoende tijd neemt om te bewegen én ontspannen!